Een uniek concept in een klassieke setting.

Tegenwoordig wordt luxe vaak ervaren als gemak of modern. Denk aan luxe artikelen als TV’s, telefoons of dure inrichting. De Oriënt Express straalde een andere luxe uit. Handwerk en vakwerk in een klassieke uitstraling waren samengebracht om de trein het luxe karakter te geven. Daarbij gevoegd de onberispelijke service aan boord en het oog voor detail. Dit maakte dat reizigers zich ondergedompeld voelden in ware luxe. Je hoefde je even nergens om te bekommeren, de reis nam enkele dagen in beslag en daar mocht je van genieten.

Tegenwoordig is tijd ook een luxe goed geworden. Veel mensen hebben er absoluut tekort aan. Alles moet snel en de bestemming is belangrijker dan de reis. De opkomst van de low cost carriers, zorgt ervoor dat je in no time op je bestemming bent, de reis zelf is vaak niet meer dan een noodzakelijk iets, want de reis in een vliegtuig is niet altijd een pretje.

Wij nemen u graag mee naar de tijd van de Oriënt Express, door u te ontvangen in onze eigen dinerruimtes welke zijn geïnspireerd op de restauratierijtuigen van de Oriënt Express, welke reed van Londen naar Istanboel.

ONZE KEUKEN

Onze stijl is die zoals in die in de Oriënt Express gebruikelijk was en is. Puur gericht op kwaliteit en smaken in een eenvoudige presentatie. Daarvoor ontbrak immers de ruimte in de restauratiewagons (zoals teruggevonden op oude tekening 2.94m bij 1.83m en 24-28 dinerplaatsen). Maar er is, zeker in overleg wel heel veel mogelijk, zeker als er maatwerk geleverd moet worden.

INSPIRATIE DOOR EXCELLENTIE

Onze ruimtes zijn geïnspireerd op de restauratierijtuigen van de Oriënt Express. Het zijn dus geen kopieën van de rijtuigen, dit zou simpelweg onbetaalbaar zijn. Wel vindt u in onze ruimtes diverse authentieke en originele voorwerpen uit de Oriënt Express, zoals glaswerk en servies, souvenirs en sierraden welke aan boord verkocht werden en zaken die de reiziger mocht houden als badjassen en toiletartikelen. Het geeft een goed beeld van hoe de gasten aan boord in de watten werden gelegd.

Cocktail 2
Pouring a Cocktail
Cocktails

Cote d’Azur

Zeals wij ze vaak noemen, de blue room en de yellow room. De wagons in de Oriënt express hebben hun eigen kleurtonen en dat hebben onze ruimtes ook. In de blauwe kamer (Cote d’Azur) kun 8 t/m 12 gasten zitten. De tafels staan in 2 groepen, elk voor een raam, zoals ook in de trein. Bij een opstelling van 10 of 12 personen, dient men er rekening mee te houden, dat wij niet achterlangs kunnen om te serveren. Enige hulp van de gasten wordt op prijs gesteld. In deze kamer staat o.a. orgineel glaswerk uit de Oriënt Express

Cocktail 1

L’ORIENTAL

De (goud)gele kamer (L’Oriental) is berekend op een setting van 8 personen. Deze staan in een andere opstelling waardoor 8 personen aan 1 tafel kunnen plaatsnemen. (10 personen is in overleg mogelijk). Deze dinerkamer kenmerkt zich door de aanwezigheid van een kleine hoek met wastafel. Wellicht vreemd voor een restaurant, maar voor ons de mogelijkheid om de badjassen en toiletartikelen aan boord te kunnen laten zien. Tevens kan deze kamer omgebouwd worden naar een slaapsuite (nog niet operationeel) voor speciale overnachtigingsarrangementen.

Cocktail 3

Etoile du Nord

De Etoile du Nord is het groene restauratierijtuig. Ook hier hebben we een kamer voor welke daarop is geïnspireerd. In deze ruime kunnen 20 gasten dineren, vergaderen, kunnen lessen worden gegeven en andere activiteiten. Deze kamer is dan ook zakelijker ingericht en voorzien van een groot scherm voor presentaties, foto weergaves en voor het geven van lessen in een inspirerende omgeving. Overigens kunnen de andere kamers ook gebruikt worden voor vergaderingen van kleinere groepen.

THE ORIËNT EXPRESS DINING EXPERIENCE

DINEREN IN STIJL

INSPIRATIE DOOR EXCELLENTIE

Onze visie op het eten in de Oriënt Express is dineren in een zeer kleinschalig concept. In de meest uitgebreide setting zouden er 20 gasten kunnen dineren. Meer is niet mogelijk en in praktijk zijn er minder gasten. We hebben zelf onze kamers ontworpen en gebouwd en willen daar graag iedereen van laten meegenieten. Ons eten is puur, bijna alle componenten worden zelf bereid (denk aan bouillons, sauzen, ijs, roken van producten etc.). De presentatie is eenvoudig, zoals ook aan boord het geval was. Op deze wijze proberen wij in deze toch dure tijden een betaalbaar alternatief aan te bieden.

BIJZONDERE PROJECTEN

2 Persoons Private Dining

Voor één van onze gasten, die zijn vriendin wilde verrassen, kwam de vraag om een privé diner te verzorgen in de Oriëntal ruimte. Op de wensenlijst stonden o.a. champagne, kaviaar, kreeft en andere verse vissoorten, schelp en schaaldieren. Het werd een verrassing die de partner niet snel zal vergeten.

Dineren t/m 6 gasten

Wilt u komen dineren dan kunt u ons terecht op de zaterdag en zondagavonden. Wij serveren dan ons wisselend seizoensmenu.

Prive dineren t/m 20 gasten

Wij kunnen groepen accommoderen t/m 20 gasten (maximaal 10 per kamer). Vanaf 8 personen zit u altijd privé in een kamer. Wij zijn op alle dagen geopend, tenzij er reeds andere activiteiten gepland staan.

Exclusief dineren

Is er wellicht een bijzondere gebeurtenis of wilt u iemand speciaal verassen. Het is altijd mogelijk een kamer te reserveren, zodat u altijd privé zit. Het diner kan helemaal op uw wensen worden afgestemd.